sobota 27. augusta 2016

Veľmi neobvyklý park v Írsku. The Ewe experience


Toto je skutočná rarita a zážitok pre deti i dospelých. Koho by neprekvapili mnísi, žijúci na stromoch?



Malá brána je vždy uzamknutá. Kurt príde privítať každého hosťa osobne. Zazvoníte a krátko na to príde. Bez náhlenia, v gumových čižmách a v slamenom klobúku na hlave. Ticho hovorí: "Dobrý deň, vitajte v našej záhrade. Tu bývame. Toto je súkromný priestor, ale radi sa oň s vami podelíme."

Záhrada "The Ewe Experience" leží na mieste, ktoré je považované za miesto s najlepšou klímou na celom ostrove, na ceste medzi Kenmare a Glengarriff. Tu sa Golfský prúd po prvýkrát dotýka brehov Európy. V zime tu nikdy nemrzne a leto môže byť oveľa teplejšie ako kdekoľvek v Írsku. 

Oblasť je neuveriteľne bohatá na vegetáciu. Čo rastie všade v Európe, rastie i tu - stredomorské palmy, obrie paprade, rododendróny, bambusové lesy, magnólie, fuksie i brazílske mamutie listy.





V záhrade "The Ewe experience" sa stretávajú sochy s divokou prírodou. Mnohé sú gýčmi, mnohé umeleckými dielami. Pôsobia často humorne i strašidelne, roztomilo a zábavne.




Sheena Wood a Kurt Lyndorff  udržiavajú záhradu od roku 1993. Predtým obaja žili veľmi hektickým životom, Kurt dokonca ako vojenský spravodajca na Strednom východe.  Rozhodli sa radikálne svoj život zmeniť a keď objavili schátraný hostel v Glengarriffe s parkom so sochami, presťahovali sa tam navždy.

Je to miesto, kde môžete len snívať a zároveň sa zamýšľať nad hektikou dnešného sveta a spôsobom nášho života. Úplne bez stresu, samozrejme. 








Via: http://www.theewe.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára