piatok 9. októbra 2015

Dokonalé prepojenie interiéru s exteriérom v Brazílii


Dom Casa Cor SP 2015, ktorého autorom je architekt David Bastos, je krásnym príkladom dokonalého prepojenia interiéru s exteriérom. Príbytok o rozlohe 74 m2 akoby ani nebol domom ale záhradnou pergolou.



Konštrukcia domu sa skladá z vyvýšenej podlahy, ktorá bráni priamemu kontaktu so zemou a teda i nežiadúcou vlhkosťou, z oceľovej konštrukcie, sklenených stien a z drevených žalúzií. Ilúzia drevenej pergoly v záhrade je ohromujúca!


Koncepcia udržateľnosti je evidentná pri výbere ekologických surovín, akými sú napr. výber lisovaného dreva z odpadu, žulových blokov, systém odvádzani a dažďovej vody, solárne dosky, ktoré podporujú prirodzené vetrnie a osvetlenie. Samotný dom môže byť bezo zbytku zdemontovaný a prevezený na iné miesto, prípadne sa všetok použitý materiál dá recyklovať.





Leštená mramorová stena oddeľuje spálňu od obývacej časti.




Kuchyňa s kamennou stenou. Spojenie moderného s rustikálnym.




Hlavnou ideou architekta bolo navrhnúť jednoduchú konštrukciu, nenáročnú na montáž, aby sa podobné domčeky mohli stavať po celej Brazílii. Škoda, že v našich klimatických podmienkach by takýto príbytok určite nebol na celoročné bývanie! Ale ako letný záhradný pavilón... prečo nie?

Ako sa vám pozdáva?

Photo credit | Caio Amaral
Post credit | Gabriel Kehdi


Via: http://casamix.net/conexao_sustentavel/ 

1 komentár:

  1. Vypadá to perfekntě! Klidně bych takhle bydlela! :-) Ale nezdá se mi, že to má skoro 75m2.. Zdá se mi to nějak menší :-) Ale vážně paráda a super inspirace :-)

    Skills of Art

    OdpovedaťOdstrániť