pondelok 19. októbra 2015

Vianočné dekorácie v záhrade 2015

http://www.potterybarn.com/
Vyčačkané, prehnané i gýčovité dekorácie patria ku čaru Vianoc. Nuž... nemusíte mať rovno svietiacich sobov na streche, ani šialene svietiaci dom i so záhradou na spôsob Clarka Griswolda, chce to ale predsa len čosi magického, čo vás privíta pri príchode domov počas chladných a tmavých zimných večerov. Teraz je ideálny čas na prípravu vianočnej výzdoby vchodových dverí i záhrady.



Ako sa pripraviť na vianočnú výzdobu už teraz?

1. Upracte záhradu, pohrabte lístie, odstráňte hnijúce popadané ovocie.

2. Pripravte si dekoračný materiál, kým ešte nemrzne. Toto je čas na krátke jesenné prechádzky, keď si môžete nazbierať konáriky často i s jesennými plodmi.

3. Premyslite si výzdobu. Dokúpte kahance, lampáše, prípadne svetelné reťaze, aby ste sa za nimi nemuseli naháňať v preplnených obchodoch tesne pred Vianocami.

4. Buďte kreatívni. Mne sa veľmi páčia vianočné ozdoby z prútia. Vyskúšajte vyrobiť napríklad obrovskú nasvietenú prútenú "kyticu" v terakotovom kvetináči alebo prútené vianočné stromčeky!



Zo Škandinávie ku nám zavítala móda prútených sobov a jeleňov. Pokiaľ si netrúfate na prácu s prútím, vyrobte si jelenčeka z obyčajných drevených klátikov. Nech bude akokoľvek nešikove urobený, vždy bude vkusnejší než predávané gýčové svietiace soby.


http://www.hometalk.com

http://abc-coolpix.net


Jednoduchá bielo-zelená "výsadba" kvetináča počas Vianoc. Natrhajte si začiatkom decembra vŕbové prútiky a nechajte vyrašiť bahniatka. Aj po zmrznutí si uchovajú svoju krásu. Tu sú kombinované s konárikmi tuje.

http://www.bhg.com/
A ešte niekoľko inšpirácií do záhrady. Rolničky patria ku našim tradičným Vianociam, dnes sa dajú kúpiť aj takéto obrovitánske. Zavesíte ich na kovové stojany, ktoré inak slúžia na vešanie črepníkov s letničkami.
Vianočné gule tiež nemusia len visieť na stromčeku, možno ich použiť i inak. Tu uplatníte sklenené zvony na skladovanie syra. Prípadne skúste do zvona rovno namotať svetelnú girlandu.

Aké sú vaše plány s vianočnou výzdobou záhrady v tomto roku?

Súvisiaci článok:
Vianočné dekorácie v záhrade

http://www.bhg.com/
http://www.bhg.com/
http://www.bhg.com/



1 komentár: